Calçotada i Marxa Nòrdica a Bendhora: Una Tradició Viva al Celler Cal Lluïsot

Un any més, la tradició es manté viva amb la celebració de la calçotada de Bendhora, un esdeveniment que ja s’ha convertit en una cita ineludible per als amants de la gastronomia catalana. Des de l’any 2013, a Bendhora hem tingut el plaer de col·laborar amb el celler Cal Lluïsot de Bonastre, un lloc que s’ha convertit en sinònim d’autenticitat i tradició. La calçotada, més que un simple àpat, és una expressió de la nostra identitat cultural, una festa que reuneix amics i familiars entorn d’una taula.

Aquesta tradició, arrelada profundament a les terres catalanes, va més enllà dels simples calçots. A Bendhora, hem pres aquesta tradició i l’hem enriquit amb la nostra pròpia essència, combinant-la amb activitats que ressalten la bellesa i el valor del nostre entorn, com la marxa nòrdica entre vinyes. Aquesta activitat no només ens activa físicament, sinó que també ens permet gaudir del paisatge rural de Bonastre, un preludi perfecte per a l’experiència culinària que ens espera.

Possiblement és la calçotada més autèntica que es pot fer, allunyada dels restaurants convencionals i dels pitets i guants de plàstic típics d’aquests àpats. La nostra calçotada es viu de manera genuïna: a peu dret, amb les mans, i amb alguna que altra cara bruta, gaudint dels calçots a la brasa en la seva forma més tradicional.

Però la calçotada és només una part de l’experiència. Abans d’arribar a aquest punt, els participants gaudeixen d’una degustació de productes locals com embotits i formatges, així com d’olis elaborats pel mateix celler. Aquesta degustació ens ofereix una mostra del ric patrimoni gastronòmic de la zona, preparant els nostres paladars per al festí que vindrà després.

Una vegada saciats amb els calçots, la jornada continua amb una mica de carn a la brasa, seguida d’una última passejada fins al celler. Per a alguns, el retorn al celler es fa còmodament amb el carro, mentre que altres prefereixen continuar a peu, gaudint de l’aire fresc del camp.

La visita al celler Cal Lluïsot és l’última parada de la nostra aventura. Aquesta no és una visita a un celler qualsevol; és una immersió en la història i la tradició vinícola de la mà del Sebastià, qui comparteix amb nosaltres els secrets dels seus vins. Aquesta experiència ens permet no només degustar els vins, sinó també comprendre la passió i l’esforç que hi ha darrere de cada ampolla.

En resum, la calçotada de Bendhora al celler Cal Lluïsot és més que un àpat: és una celebració de la cultura, la natura i la gastronomia catalana. Una experiència que, sense dubte, repetirem l’any vinent.