SECRETS DE COLLSEROLA

Al llarg d’aquesta temporada us presentarem alguns dels secrets que hi ha amagats al Parc Natural de Collserola. Alguns d’aquests secrets els podreu descobrir gràcies a aquesta sèrie d’articles, i d’altres els podran gaudir els que vinguin a fer la nostra Volta a Collserola

Per començar aquesta sèrie d’articles avui us parlarem d’un dels indrets més curiosos del parc. El bosc de Can Catà.

EL BOSC GRAN DE CAN CATÀ

Aquesta extensió de bosc de poc més de 70 hectàrees és una propietat privada que té restringit l’accés

És un bosc de Pins, Roures i Alzines que amaga dues fonts. La Font Vella o de Moisés i la Font Nova.
La Font Vella, consta de dos petits replans, al de dalt hi trobem una roda de molí que fa de taula i al de baix hi trobem un petit estany rectangular i la font amb un mosaic de Moisés de petit.

Però, el que realment és un tresor és la Font Nova!  Potser molts de vosaltres ja l’heu vist sense saber on era…

Doncs sí, els Peripatètics de la sèrie de Merlí de Tv3 van venir a grabar un episodi en aquesta magnífica font!

UNA FONT AMB MOLTA HISTÓRIA

Tot i que la primera vegada que s’hi va sembla un indret ple de misteri, La Font Nova de Can Catà va ser construïda l’any 1912 per Leopoldo Gil Llopart, propietari de la finca, per celebrar les seves terceres núpcies.

Les seves dues anteriors esposes van morir durant el part, i per trencar aquesta mala sort, Gil Llopart va voler fer un casament diferent i en “petit comitè”. La zona de la Vall de les Feixes que va escollir és ideal i per això va fer construir-hi tot el necessari.

A la zona de la font podem trobar una taula de ciment llarguíssima (uns 20 metres) amb bancs als dos costats que estava pensada per 40 comensals, un amfiteatre que fa de contrafort, i una petita habitació excavada a terra que servia de nevera per conservar les begudes i el menjar fresc.