La Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) d’aquest any tindrà com a lema ” Fes salut. Mou-te de manera sostenible”.

Així doncs, caminar, caminar amb bastons, amb bastons específics dissenyats per fer marxa nòrdica encaixaria perfectament amb el lema triat per aquest any. També, moure’s amb patinet, bici, moto o cotxe elèctric també compliria amb les expectatives…o no?

Està clar que en principi sí, sobretot si és per causes justificades, però per exemple en circumstàncies normals, si hem d’escollir de fer un desplaçament de pocs quilòmetres segur que fer-lo “a peu” generarà molts més beneficis que un desplaçament ajudat per un petit motoret, encara que aquest en principi compleixi amb els objectius de mobilitat sostenible.

Caminar, fer marxa nòrdica, té un tret diferencial en relació a la mobilitat impulsada per un motor elèctric: és una activitat física, suau o intensa, en funció de cadascú, amb grans beneficis per a la salut.

Entre d’altres podem parlar de disminuir el sobrepès, de fer baixar el colesterol i la hipertensió arterial, d’augmentar les defenses de l’organisme, de dormir millor, de millorar la nostra autoestima, etc.

I també i no menys important podríem parlar d’un benefici econòmic per a la nostra butxaca. Amb una despesa mínima podem adquirir uns bastons de marxa nòrdica i una vestimenta adequada i de qualitat acceptable per practicar aquest activitat .No podríem dir el mateix si per fer aquest desplaçament necessitem un patinet, bici, moto o cotxe elèctric.

Des de fa 10 anys a Bendhora estem apostant per aquesta mobilitat sostenible: la marxa nòrdica…i el temps ens està donant la raó.

I tu, què tries?