S’acaba un altre any de marxa nòrdica a Valls. El passat dissabte 12 de desembre va tenir lloc l’última sortida de marxa nòrdica del 2015 que organitzem conjuntament el Patronat d’Esports de Valls i Bendhora.
Aquesta última sortida de l’any va portar als participants a la presa del pantà del Gaià amb un recorregut circular d’uns 9 quilòmetres. L’itinerari sense gaires dificultats tècniques va ser modificat degut a les riuades de fa un mes que van afectar a la llera del riu.
El recorregut final ens va portar des del poble del Catllar, sortint per el costat de la Farga i l’església de Sant Ramon fins a creuar la presa del pantà. Aquest pantà fou construït l’any 1975 i Repsol n’és la propietària. Des d’aleshores el cabal del riu Gaià fins la desembocadura s’ha vist estroncat, i l’entorn ha perdut una part del seu encant natural. L’itineari acaba entrant al poble del Catllar per l’altre costat després de passar per la urbanització de la Cativera i la Masia de Boronat.
Amb aquesta sortida es conclou una programació trimestral que es va iniciar el passat 24 d’octubre amb una sessió d’iniciació a la marxa nòrdica i una sortida fins al poble d’Alió. Potseriorment, el dia 22 de novembre vàrem fer una sortida de 12 quilòmetres que ens va portar fins al Roc de Sant Gaietà des del Creixell i tornant per el camí de Ronda i la platja Llarga del Creixell.

 

La marxa nòrdica a Valls tornarà al 2016 amb una nova programació d’activitats i sortides! Molt aviat la publicarem en aquesta pàgina web. El balanç de les activitats de marxa nòrdica a Valls aquest 2015 és molt positiu i això ens anima a continuar amb més sortides.