2a Prova de Marxa nòrdica de Cardona

Aquest cap de setmana passat, ha estat un cap de setmana de competicions per l’equip Bendhora. Dos membres d’aquest, el Sergi i la Davinia, van participar en la INWA World Cup a Riga, Letònia. I uns altres quatre membres de l’equip es van iniciar en el món de la competició a la 2a prova de marxa nòrdica de Cardona.

Dissabte, els 4 membres que anàvem a Cardona estàvem nerviosos perquè era la nostra primera cursa de marxa nòrdica, i tot i haver entrenat, teníem una mica d’incertesa.

Vam quedar a les 15h a la cantonada entre els carrers Marina i València, allà vam pujar al cotxe de l’Erik. Es podia percebre diverses emocions, algunes ganes de començar, de gaudir l’experiència i nerviosisme. Durant tot el viatge no paràvem d’imaginar i comentar com seria la cursa, de si ens faria molt de Sol, si ens afectaria molt la calor. etc.

Vam arribar al complex hoteler Vilar Rural de Cardona, on estava previst començar la cursa a les 17h. Només baixar del cotxe, a les 16:35h, vam veure que el termòmetre marcava 38.5ºC, va ser quan ens vam adonar que la cursa seria més exigent del que pensàvem.

Tot seguit vam anar a buscar els dorsals, l’Erik va agafar el 12, el Marc el 13, la Teresa el 14 i la Vanessa el 15, i mentrestant vam observar els competidors/es que anàvem veient. Un cop teníem els dorsals vam anar a preparar-nos als vestidors, on havíem d’estrenar la nova indumentària, i prèviament l’entrenador ens va donar la següent consigna: “ens esperem a la porta per sortir tots junts”.

Vam sortir dels vestidors i les cares de la resta de competidors era la que l’entrenador esperava, és a dir, una cara de sorpresa com si els seus pensaments estiguessin dient “ojo!” que aquests fan pinta d’anar forts!

Gairebé no vam tenir temps a “escalfar” / preparar el cos per a l’activitat, que ja ens van fer el “breafing”, on ens van dir que a causa de la calor era obligatori parar a l’avituallament a hidratar-nos. A continuació vam realitzar la fotografia de rigor tots col·locats a la línia de sortida i es dóna per iniciada la marxa.

En Faustino, guanyador de l’edició anterior, pren la iniciativa i va començar a marcar un ritme molt fort. Durant el primer quilòmetre hi ha un grup de 4 participants que van compactes, entre ells el Marc, després els competidors van començar a prendre distància.

El circuit constava d’una baixada inicial, una volta circular que vam haver de fer 3 vegades, i un cop acabada la tercera volta havíem de fer la pujada final per tornar al Vilar rural.

Va ser una cursa molt intensa de 10,4 km, amb un desnivell positiu de 188 m, vam començar molt neguitosos i això va fer que comencéssim massa “forts” i va dificultar que poguéssim trobar el nostre propi ritme, a més a més, amb l’afegit de la calor i les incomoditats del terreny en alguns trams.

A pesar de tot, l’esforç va tenir la seva recompensa i n’estem molt contents dels resultats. Cal esmentar que el primer classificat va tornar a ser en Faustino amb un temps de 1h 22min 52seg de la categoria masculina i general, i primera classificada en categoria femenina va ser la Karen amb un temps de 1h 43 min 31seg.

Per altra banda, pel que fa als 4 membres de l’equip de Bendhora, en Marc va ser el primer a acabar amb una sisena posició i un temps de 1h 29min 41seg. L’Erik en novena posició i amb 1h 40min 31seg, la Vanessa va ser segona en categoria femenina amb un temps 1h 44min i onzena a la general, i la Teresa va acabar en cinquena posició amb un temps de 1h 57min 03seg i catorzena a la general.

Les impressions de l’equip han sigut molt bones, un exemple d’aquestes ha estat la de l’Erik “Primera experiència en una Cursa de Marxa Nòrdica que ha estat gratificant, he pogut gaudir gràcies als meus companys de Bendhora i espero que l’any vinent siguem més”.

La Teresa va dir “la primera volta va ser dura, la següent va ser pitjor i vaig estar a punt d’abandonar; després d’estar molta estona a l’avituallament, em va venir la imatge de la resta de l’equip, no els podia ‘deixar malament’ i això em va fer continuar”.

La vanessa: “La primera experiència de participar en una cursa de Marxa Nòrdica ja es preveia dura per l’efecte de la temperatura. La primera volta va ser de reconeixement del terreny i adaptació del participant. A la segona vaig estar més còmoda dosificant per la tercera i última. Tot i disposar d’avituallament fixe, vaig trobar a faltar un altre punt de suport, així com un control més exhaustiu sobre les persones durant el circuit per vigilar la dinàmica de la prova. Un suport emocional per part de tot l’equip i amb ganes de repetir l’any vinent amb més companys. Molt satisfeta del resultat i amb ganes de seguir treballant per millorar, voldria  donar les gràcies al Sergi i al Marc per tota la paciència i als ‘compis’ per fer pinya a la cursa. Sou molt grans tots!”

En Marc, com a competidor i entrenador, el que en pot dir és: “estic molt orgullós de l’equip Bendhora, tant del parell de membres que han deixat el pavelló ben alt a la INWA World Cup, com dels que han anat a Cardona. Les condicions de la cursa a Cardona han estat molt dures i  tot i així, considero que hem fet molt bon ‘paper’ i n’estic molt satisfet, ara toca mirar endavant i seguir entrenant per anar a Burgo de Osma i tornar a deixar l’empremta Bendhora”.

Finalment, felicitar a la Vanessa pel segon lloc i donar l’enhorabona als vencedors/es. També agrair l’organització per donar-nos l’oportunitat de participar per primer cop en una cursa de Marxa Nòrdica.

 

#orgulldentrenador

#orgullbendhora