INWA WORLD CUP 2017 RIGA

Aquest cap de setmana part de l’equip de Bendhora ha viscut l’experiència de participar en la primera edició de la INWA WORLD CUP, que s’ha celebrat a Riga, Letònia.

La INWA WORLD CUP 2017 és la primera prova fora de la península Ibèrica en la que participen integrants de Bendhora. Fins a Riga han viatjat la Davínia i el Sergi.

El viatge no va començar gens bé, ja que la companyia de transport  va perdre els bastons que havíem enviat una setmana abans per tenir-los el dia de la competició a Riga i el primer vol es va retardar més de 2 hores.

DIA DE LA COMPETICIÓ:

Després d’això, tot va sortir molt bé. El dissabte l’equip de Bendhora es va presentar a les 10h30 a Mezaparks, punt de trobada per la INWA WORLD CUP, i després de recollir els dorsals, membres de l’organització van proporcionar bastons a la Davínia i el Sergi.

Una mica de temps per provar els bastons, escalfar, deixar les bosses, petit breafing per part del president d’INWA i els 90 participants de la INWA WORLD CUP estaven darrera la línia de sortida preparats per gaudir de la marxa nòrdica.

La prova constava de 3 distàncies: 5, 10 i 20 quilòmetres amb un recorregut per dins del parc Mezaparks. La Davínia va competir en la distància de 10 quilòmetres i el Sergi en la de 20. El recorregut era el mateix, un circuit per dins del bosc de 10 quilòmetres on s’alternaven trams de corriols, amb pistes més amples i petits desnivells de pujada i baixada.

La cursa de 10 quilòmetres masculina va ser ràpida i el primer classificat (Piotr Wetoszka) va arribar en tant sols 1h01min amb més de 3 minuts d’avantatge respecte al segon classificat. La primera classificada de la cursa femenina (Baiba Bolgzda) va arribar en 1h11min58seg.

La Davínia va fer un temps de 1h15min02seg aconseguint la segona posició de la seva categoria i la quarta posició absoluta amb un promig de 7’30’’ el quilòmetre.

La Cursa de 20 quilòmetres, amb menys participants també va tenir un ritme molt elevat. La sortida conjunta amb els de 10 quilòmetres i el fet que no es diferenciessin els dorsals en funció de la distància va propiciar una sortida molt forta.

Va començar al capdavant el corredor local Feoktists Pusnakovs, però abans d’acabar la primera volta al circuit, el francès Melvin Oluwagbemi ja es va posar al capdavant de la cursa, arribant en primera posició amb un temps de 2h08min37seg.

Just abans d’acabar la primera volta, el Sergi va atrapar al segon classificat, Feoktists Pusnakovs i tota la segona volta van estar marxant enganxats. En arribar a l’últim quilòmetre el corredor local va llançar un fort atac i va posar-se segon fins arribar a l’últim revolt, on el Sergi va poder passar-lo novament i entrar a meta un segon abans que el letó fent un temps de 2h14min13seg.

Després de tot l’esforç, hidratar-se i menjar una mica, va tenir lloc l’entrega de premis al Green Theatre al mateix Mezaparks.

Per part de Bendhora fem una valoració molt positiva de l’experiència i dels resultats obtinguts i volem donar les gràcies al Marc López per la preparació i es entrenaments que ha planificat en els grups de Nordic Fitness i individualment.

En resum, ha estat una experiència molt enriquidora. Hem après coses que intentarem transmetre al nostre equip de competició. Procurarem seguir treballant per millorar cada dia i anar sumant èxits!