Bendhora arriba a França!

El cap de setmana del 18 al 20 de maig 4 integrants de l’equip de Bendhora van anar a França a fer marxa nòrdica. Compartim amb vosaltres la crònica que ens han fet arribar la Carme Roig i l’Erik Rühling.

Marxa nòrdica a l’Albi

De petit estiuejava al Pirineu a prop de França i alguna vegada passàvem la frontera ja fos per fer alguna excursió, per anar a comprar formatge, anar a dinar… Quan creuàvem a  França sempre tenia la mateixa sensació: que el verd era més verd, que els rius eren més grans i tenien més cabal d’aigua i les paradetes de botigues de formatge de qualsevol poble tenia més  varietat que el propi Corte Inglés. Bastant anys després he tingut aquesta mateixa sensació, quan del 18 al 20 de maig,  juntament amb la Carme, la Rosa i en Joan Ignasi vaig poder gaudir d’un gran cap de setmana de marxa nòrdica a Albi, ciutat episcopal del departament de Tarn de la regió Midi-Pyrénées i Patrimoni de la UNESCO des de 2010.

El Club Marche Nordique d’Albi organitza cada any, per Pentacosta, l’Episcopale Nordique Albi. El programa combina, durant 3 dies, esport, cultura, turisme, descobriment, gastronomia i entreteniment amb l’esperit de difondre aquest meravellós esport oferint la possibilitat de conèixer els racons de la Vall del Tarn. Enguany s’oferien tres rutes organitzades de marxa nòrdica no competitiva: divendres per la ciutat Episcopal d’Albi, dissabte pels boscos de Ségala i diumenge per la zona de Gaillac, àrea vinícola i coneguda com la petita Toscana.

Nosaltres ens vam apuntar a la sortida de Ségala, recorregut de 14 km, que tot i ser un autèntic trencacames, ens va permetre submergir-nos en la riquesa del camp de Tarn entre bruguerars, pastures i boscos, descobrint autèntics racons meravellosos, com la  Chapelle de les Planques,  o curiositats arquitectòniques ferroviàries com el Viaducte de Viaur, sobre el riu i la vall del mateix nom, i que recorda  l’estil de la Torre Eiffel.

Amb aquesta marxa, no només vam gaudir de la varietat de verds, de les gorgues i de l’altiplà muntanyenc que ens oferia el camí  si no que, en finalitzar  la caminada ens esperava un autèntic festí de Babel. L’organització ens va regalar un veritable dinar de prínceps: Cochon dans un autre cochon, acompanyat per un vi negre de la zona. Senzillament espectacular i, si hi afegim a més, el final de festa cantant l’Estaca, en català i  en francès, per part del quartet representant de Bendhora, ja us podeu imaginar l’apoteosi final.

Volem agrair, especialment, l’amabilitat per part de l’organització  de la cura que en tot moment van tenir de nosaltres procurant que ens sentíssim ben a gust i resolent tots els nostres dubtes .

Tornarem l’any vinent?  Sens dubte, ens queden moltes rutes per descobrir.

 

                                                                                                                      

Erik Rühling & Mª del Carme Roig