El passat diumenge 28 vàrem acabar l’última etapa d’una de les activitats que hem fet aquesta temporada, la volta a Collserola.

Última etapa: Baixador de Vallvidrera – Tibidabo

L’última etapa ens tenia reservat pujar al punt més Alt de la Serra de Collserola, és a dir, al Tibidabo.
L’itinerari de poc més de 10 quilòmetres va passar per la Font de la Budellera, la Torre de Collserola, Vista Rica o Coll de l’Erola i finalment, després de passar pel passeig de les Aigües, arribàvem al velòdrom d’Horta pel camí del recinte Mundet.

Perquè és diu Collserola?

En aquesta última etapa vàrem passar per una dels veïnats més altes de Barcelona, enganxades a la carretera de l’Arrabassada, hi ha unes cases sorgides a finals del segle XIX, anomenades Vista Rica.

Actualment tothom coneix aquesta zona de Collserola amb aquest nom, però el nom geogràfic és Coll de l’Erola.
Del nom d’aquest coll i les versions que ha tingut al llarg del temps (Coll Ça Erola, Coll de S’Erola, Coll de Cerola ) prové el nom de tota la serra:
Collserola

Per cert, una erola, és una era petita.

100km en 8 etapes

El dia 16 de setembre de 2018 vàrem començar l’aventura de fer la volta a Collserola i 7 mesos més tard podem dir que ho hem aconseguit!

Volta a Collserola

Gràcies a tots!

Per acabar, només volem donar les gràcies a tots als que heu participat d’aquesta proposta al llarg de la temporada! L’any vinent tornarem a fer més coses per aquest petit gran tresor que tenim darrera Barcelona!