Subcampions d’Espanya de marxa nòrdica!!!

El passat cap de setmana va tenir lloc a Santa Ana la Real (Huelva) el primer campionat d’Espanya oficial de marxa nòrdica organitzat per la FEDME (Federación Española Deportes de Montaña y Escalada).
Va ser un cap de setmana molt especial i des de divendres al vespre (quan vam arribar) es respirava un molt bon ambient entre tots els participants i de seguida es va veure que els organitzadors de la prova i tots els voluntaris estaven implicats al màxim per fer que tot sortís rodó.

Dissabte de ponències

Tot i que divendres al vespre ja va tenir lloc la primera ponència a càrrec del Dr. Brotons, la resta d’intervencions es van fer dissabte al matí i l’encarregada d’obrir les jornades va ser la Cristina González Castro de 4 Trebol que ens va parlar de la importància de posar-se en mans de bons professionals a l’hora de preparar una competició amb una ponència que portava per títol “Camina amb salut”.

Posteriorment Germán Monterrubio, professor del Grau de Ciències de l’activitat física i de l’esport a CEU San Pablo Andalucía ens va parlar de l’entrenament muscular respiratori i finalment Jordi Marimón, responsable de la marxa nòrdica a la FEDME i Fabio Moretti, responsable de la marxa nòrdica a la federació italiana d’atlestisme van parar del futur de les competicions internacionals d’aquest esport.

Finalment per acabar la jornada va tenir lloc una taula rodona sobre el futur de la marxa nòrdica a l’estat espanyol.

Dia de la competició:

Diumenge a les 9 del matí es donava la sortida del primer campionat d’Espanya de marxa nòrdica i 150 participants estaven apunt per sortir a competir.

La cursa consistia en un circuit de 6 quilòmetres on els participants havien de completar 3 voltes. En total 18 quilòmetres amb poc més de 400 metres de desnivell acumulat.

El circuit, situat en un indret fantàstic no era el més òptim per una prova de competició ja que hi havia molts trams del recorregut on les característiques del terra (llambordes, pedres, etc.) feien molt difícil poder clavar bé el bastó i executar correctament la tècnica.

La cursa va tenir una sortida molt ràpida amb Pablo Ariza al capdavant marcant un ritme molt fort. Només 3 corredors van poder seguir-li el ritme ens els primers metres, però en acabar la primera volta ja s’havia desmarcat de la resta de competidors i només el Julio li va poder seguir el ritme fins al final.

Finalment el Sergi va entrar a meta després de 2h12 minuts proclamant-se subcampió d’Espanya absolut i campió de la categoria senior.

En aquest enllaç podreu veure la crònica de la FEDME: Pablo Ariza y Arantxa Pinedo, primeros campeones de España de Marcha Nórdica

Felicitats i gràcies als organitzadors

Des d’aquí volem felicitar als organitzadors de la prova ja que va ser un gran cap de setmana i on tots els detalls estaven controlats. Fins i tot van tenir la capacitat d’atendre peticions de corredors d’un dia per l’altra. Moltes felicitats i gràcies per tota la feinada!

També volem agrair als voluntaris la feinada que van fer i per últim no ens volem descuidar de felicitar als arbitres per la feina feta. No van tenir un paper fàcil ja que el circuit no els ajudava a poder fer la seva feina de la millor manera. Així que moltes gràcies a tots per la feina!