Els set gorgs de Campdevànol

A prop de Campdevànol, al Ripollès hi ha el càmping El Pirinenc, on comença la nostra sortida en direcció a la vall que acull el torrent d’Estiula. Coneguda com el torrent de la Cabana o els set gorgs de Campdevànol, aquesta sortida ve de gust fer-la a l’estiu per les possibilitats de fer un bany en un dels seus gorgs tan bonics. L’itinerari està bastant ben indicat, és difícil desorientar-se durant el tram dels gorgs. Després, encara que les indicacions grogues d’aquest recorregut segueixen sent visibles s’ha de tenir cura de no despistar-se.

La vegetació, la fauna i el terreny és molt variat depenen del tram de l’excursió. La vegetació que trobem al principi està formada per boscos de ribera, arbres que han de suportar molta humitat i les envestides de les crescudes dels torrents, com el vern, el salze, o el pollancre. Després hi trobem pins roigs i blancs i al final avellaners Pel que fa a la fauna hi trobem teixons, picots verds, pica-soques, eriçons o merles. El terreny, format per roques i terra argilosa, a causa de l’elevada humitat s’ha de tenir molta cura de no relliscar.

En resum, aquest quasi 11 km es faran més suportables gràcies a la possibilitat de banyar-vos, un bon pic-nic i una bona migdiada en plena natura.

Comparteixo el track de la sortida del meu perfil de wikiloc: https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5126704 

Pep Barberà