Ara que estem tots obligats a parar uns dies és un molt bon moment per fer un cop d’ull al material i l’equip que fem servir en les sortides de marxa nòrdica i dedicar-li una estona per fer-ne un manteniment a fons.

Diferències entre material i equip

Equip: per equip entenem totes aquelles peces de roba específiques dissenyades per realitzar una activitat esportiva.  Són tots els elements que s’encarreguen d’aïllar el nostre cos dels elements atmosfèrics.

Material: el material són tots aquells elements necessaris i complementaris que ens permetran desenvolupar l’activitat.

Revisió del material:

Els bastons:
Sembla que ho aguantin tot perquè porten molts quilòmetres amb nosaltres i estan “casi nous”.  Tot i això, compartim un petit vídeo que vàrem fer fa un temps on expliquem algunes de les mesures que podem prendre per allargar la vida dels nostres bastons:

Els punts claus del vídeo són:

  • Neteja a fons del bastó i la dragonera
  • Neteja dels sistemes de bloqueig en bastons telescòpics
  • Repassar les puntes per veure si hi ha desgast i s’han de substituir
  • Repassar l’estat del mànec per veure si està molt desgastat (es pot substituir tot el puny o intentar reemplaçar el suro per pell o algun altre material)

Motxilla:
Buida la motxilla o ronyonera que fas servir habitualment a les sortides de marxa nòrdica i neteja-la seguint les instruccions del fabricant. Després revisa que no tingui cap forat o peça trencada.

Recorda tornar a omplir-la amb els elements imprescindibles que s’han de portar sempre.

Altres materials a repassar:

  • Farmaciola: quan va ser l’última vegada que vas comprovar el que hi portes? Vas tornar a posar les tiretes que vas fer servir l’últim dia? Portes algun element caducat?
  • Frontal: té piles o les bateries estan carregades?
  • Bidó d’aigua: neteja’l a fons i comprova que tanca bé i no perd aigua
  • Calçat: la sola està en bon estat? Té alguna zona trencada?
  • Revisa també l’estat de la roba i altres complements que facis servir com pot ser la gorra, cinta del cabell, polaines…

Aquesta potser no és la part preferida de fer marxa nòrdica però si fas aquest manteniment del teu equip i material aconseguiràs allargar-ne la seva vida útil, i el més important, incrementaràs la teva seguretat durant les sortides al medi natural.