Avui és el dia Mundial del cor, una data que ja des de l’any 2000 es planteja com a una oportunitat per donar a conèixer les malalties cardiovasculars, com prevenir-les i quins són els seus tractaments. Juntament amb la OMS, la Federació Mundial del Cor organitza esdeveniments en més de 100 països per difondre informació sobre aquestes malalties.

L’objectiu principal d’aquesta divulgació no és altre que prevenir aquestes malalties i la manera d’aconseguir-ho és instaurant hàbits saludables a les nostres vides. I ja que és el dia Mundial del cor, és un bon moment per reflexionar i prendre decisions que ens ajudin a establir aquests hàbits saludables que ens permetin mimar aquest múscul nostre que és tan important. Apostar per una dieta sana i equilibrada, dormir bé, reduir l’estrès o fer activitat física de forma regular ens ajudarà a cuidar el nostre cor i en general millorarà el nostre estat de salut.

Centrant-nos més específicament en l’activitat física, s’ha demostrat que la pràctica de la marxa nòrdica té nombrosos beneficis en casos de malalties coronaries i cardiorespiratòries, hipertensió i diabetis. I a més a més, ajuda a la tonificació i oxigenació general dels músculs i teixits del cor. Els experts asseguren que incrementa la capacitat pulmonar i redueix els factors de risc cardiovascular. I és més, en molts casos s’utilitza el nordic walking en programes de rehabilitació o prehabilitació com ara el de l’Hospital Clínic. Si voleu més informació sobre el dia Mundial del cor podeu clicar aquí.

Cada cop més la cultura del “cuidar-nos” està més estesa en la nostra societat però encara queda molt de camí per fer. De de Bendhora, creiem en el poder que té la marxa nòrdica per la salut tot i que sabem que no és l´única eina que tenim. És important reconèixer el paper de l’alimentació saludable així com els entorns i ambients on es desenvolupin les activitats. Tan important és fer una bona tècnica com poder gaudir de la natura, i riure, i compartir amb els companys, i desconnectar. Aquesta és la filosofia que ens agrada i volem seguir llaurant, el cor s’enforteix amb l’esforç físic però també amb el caliu humà.

Doncs ja ho saps, si no ho has fet encara, posa el teu cor en marxa! A Bendhora et rebrem amb els braços (i el cor) ben oberts!