Cada tardor milers d’ocells d’arreu d’Europa inicien el seu viatge cap a terres més càlides on passar l’hivern.  Collserola es troba en una de les rutes migratòries que segueixen aquestes aus i per això us volem explicar algunes coses de les aus que podeu veure i com fer-ho.

Campanya de seguiment al parc

El Parc Natural de Collserola fa prop de 30 anys que fa un seguiment d’aquestes migracions i si mirem les dades podem veure que de mitjana cada tardor passen uns 2.000 ocells!

Per això, una bona manera de veure la migració és pujar al Turó de la Magarola, on cada matí de setembre i octubre podem trobar un tècnic del parc fent el recompte. A més, aquest tècnic us podrà explicar moltes coses dels ocells.

Podeu trobar més informació de la campanya del Parc visitant la seva web i, a més, podeu veure un minut a minut del recompte en aquest altre enllaç: https://www.parcnaturalcollserola.cat/observacio-de-rapinyaires-a-la-magarola/

La Magarola?

Si no coneixes el mirador de la Magarola segurament no vens de marxa amb nosaltres! Aquest mirador és un dels punts emblemàtics de les sortides que fem entre setmana. En aquest mirador hem celebrat aniversaris, acomiadat anys amb una copa de cava i segur que molts dels que heu pujat a la Magarola amb nosaltres ens podeu explicar com va ser la primera vegada que ho vau fer! (Us volem llegir en els comentaris!)

Si no has pujat mai al mirador i no saps com fer-ho et deixem el track amb un dels possibles itineraris per arribar-hi:

Powered by Wikiloc

Necessitaré alguna cosa?

Per poder observar els ocells és recomanable tenir un mínim de materials. Tot i que no hi ha res imprescindible per gaudir dels ocells!

Sempre és molt útil portar alguna guia que t’ajudi a identificar quin és l’ocell que estàs veient. Per això us recomanem aquestes dues petites guies en un format ideal per portar a la motxilla i consultar ràpidament.

Amb aquestes dues guies podràs identificar els ocells més característics que podem trobar a Catalunya.  Però si el que vols és una guia més completa et recomanem aquesta altra:

I prismàtics?

 El món dels prismàtics és immens i amb aquest post tampoc entrarem en molts detalls. Simplement esmentar que per iniciar-se en el món de l’observació d’aus es recomana començar amb uns prismàtics de 8×42.
Aquestes xifres ens indiquen la magnificació (primera xifra) i el diàmetre de la lent del davant (segona xifra).
Quan més gran és la magnificació més “a prop” ho veurem tot, però més ens costarà trobar ocells al cel i millor pols haurem de tenir.
El diàmetre de la lent del davant ens marcarà la llum que podrà entrar a l’interior, cosa que farà que com més ample sigui la lent, més llum entrarà i veurem els ocells amb més lluminositat i claredat.

Us deixem el link a uns prismàtics que podrien ser una opció correcte per començar en el món del birdwatching!

 

 

*Foto principal de Joma Image