Cada vegada sou més els que us aventureu a fer sortides en solitari.

O amb un grupet d’amics.

És genial, però és important tenir en compte alguns factors clau per assegurar-te que la teva aventura sigui segura i agradable.

A continuació, et presentem una llista de coses a considerar abans d’anar a fer la teva pròxima sortida de marxa nòrdica en solitari.

Meteorologia:

Consulta les previsions meteorològiques abans de sortir.  Això t’ajudarà a determinar si les condicions seran favorables per a la pràctica de la marxa nòrdica i si necessites portar roba o equipament especial per a la pluja, el vent o el fred.

Elecció de l’itinerari:

Tria una ruta adequada al teu nivell de forma física i experiència en marxa nòrdica. Tingues en compte factors com la distància, el desnivell, la dificultat tècnica i el temps estimat de recorregut. Si no estàs familiaritzat amb l’àrea, investiga les rutes recomanades i consulta opinions d’altres caminants per conèixer les seves experiències.

Mapa i GPS:

Porta sempre un mapa de l’àrea, independentment de si coneixes el terreny o no. Un mapa et permetrà localitzar-te i planificar rutes alternatives si cal. A més, considera portar un dispositiu GPS o una aplicació de senderisme amb mapes descarregats al teu telèfon mòbil per a una major seguretat.

Equipament:

Assegura’t de portar l’equipament adequat per a la marxa nòrdica, incloent-hi els bastons de marxa nòrdica, roba còmoda i transpirable, unes sabates adequades per al terreny, aigua, aliments energètics i una petita farmaciola d’emergència.

A més, no t’oblidis d’elements com la protecció solar, el barret, les ulleres de sol…

 

Comunicació:

Informa a algú de confiança sobre la teva ruta, hora d’inici i hora estimada de finalització. Així, si succeeix alguna cosa, algú sabrà on buscar-te. Porta un telèfon mòbil amb bateria suficient per a emergències i considera portar una bateria externa o un carregador solar si la teva sortida és llarga.

 

Respecta el medi ambient:

Durant la teva sortida de marxa nòrdica, recorda seguir la norma de “no deixar rastre”. Això inclou no llançar deixalles (això inclou les pells de fruita i tot el que és biodegradable), no collir plantes ni molestar la fauna i mantenir-te als camins establerts.

 

Adapta’t a les circumstàncies:

Si et trobes amb alguna situació imprevista durant la teva sortida de marxa nòrdica, com ara un canvi sobtat de temps, una lesió o un camí tancat, no dubtis a modificar la teva ruta o fins i tot aturar-te si cal i tornar pel mateix camí. La teva seguretat és el més important.

Amb una planificació adequada i un respecte per la natura, la teva sortida de marxa nòrdica en solitari pot ser una experiència enriquidora i saludable.

Recorda consultar aquesta llista abans de cada excursió per assegurar-te que estàs ben preparat i gaudir al màxim de la marxa nòrdica!