Actualment, la situació que ens engloba és de considerable incertesa. Tots tenim present que en qualsevol moment podem tornar a ser confinats, i sent conscients de les situacions viscudes, hem d’emprar totes les eines que tinguem al nostre abast per tal de mantenir-nos actius, mantenir la forma física i relaxar la ment.
Aquestes eines que podem emprar són necessàries per generar endorfines, la hormona de la felicitat, la que ens mantindrà amb un bon estat d’ànim. Hi ha evidències científiques que demostren que fer exercici físic ajuda de manera efectiva a la nostra salut, evita malalties i problemes de salut.

No caure en el sedentarisme (Estil de vida mancat de moviment o d’activitat física. OMS).

No caure en el sedentarisme, és més fàcil dir-ho que fer-ho ja que pràcticament tot el que ens envolta ha canviat la seva metodologia i s’ha convertit en teletreball i mil serveis online a l’abast de tothom. Aquest canvi en el nostre dia a dia i l’obligació de romandre tot el temps possible dins de l’habitatge fan que passem una gran part del temps asseguts per treballar, asseguts per mirar la tv, estirats…

Però tot és possible, només cal plantejar-s’ho. Com comentava anteriorment, pel que hem anat veient durant aquests primers mesos de confinament i desconfinament, mantenir la forma física és completament possible i necessàri.

De fet, durant aquests llargs períodes, hem anat veient a través d’internet i aquí a Bendhora la necessitat de posar-hi imaginació per substituir tots aquells elements que a casa ens manquen. Des de reutilitzar materials que tothom pot trobar per casa (ampolles/garrafes d’aigua, draps…), trobar altres funcionalitats als objectes que tenim (paquets d’arròs, de pasta…), utilitzar els diferents moble que podem tenir (taules, cadires, l’encimera…), i us preguntareu, és necessari emprar materials? Dons no! Tenim la sort que hi ha moltíssim exercicis que podem fer sense la necessitat de cap element; només amb el propi cos, com ara les conegudes flexions, les abdominals o els que a les noies de Bendhora fitness tant els hi agrada, el burpees.

Ara, a continuació hi trobaràs una petita llista de recomanacions que des de Bendhora et fem per tal de facilitar-te la realització de les sessions online.

El primer que haurem de fer és pensar en quins materials necessitarem, per d’aquesta manera triar un espai on al fer exercicis i que ens permet fer els moviment requerits. És molt important que tinguem un espai on ens puguem moure sense agobiar-nos. Un altre factor molt important a tenir en compte és la lluminositat que té l’espai, i si aquesta pogués ser de llum natural millor, i si a l’hora de la sessió ja és de nit doncs una bona llum artificial. La llum és necessària per tal de mantenir-nos motivats. Finalment, i seguint la línia dels consells anteriors, és important mantenir l’espai d’entrenament net, d’aquesta manera quan ens hi tornem a posar ho farem amb mentalitat positiva.

Aquest article està enfocat a aquestes noves situacions que poden anar arribant, per ajudar a facilitar el desenvolupament de les sessions a casa, recordar la importància de realitzar exercici físic i animar a connectar-te a les diferents sessions que anirem fent durant aquests temps.

Adrià Costa