Roba que respira: Com no morir ofegat per la suor

Quan fa molta calor, la roba que portes pot marcar una gran diferència.
Opta per teixits tècnics com el polièster o la poliamida, ja que aquests materials ajuden a evaporar la suor més ràpidament, mantenint la pell seca i fresca.
A més, tria colors clars com el blanc, el beige o els tons pastels per reflectir la calor i evitar escalfar-te en excés.

No t’oblidis dels accessoris! Un bon barret o gorra pot evitar que el sol et doni directament al cap, reduint el risc de cops de calor. Les ulleres de sol amb protecció UV protegiran els teus ulls dels raigs nocius. A més, considera la roba amb protecció solar incorporada per evitar cremades solars.

Sol implacable

No surtis de casa sense aplicar-te protector solar amb un factor de protecció alt (SPF 30 o superior) a totes les parts exposades del cos. Recorda reaplicar-te’l cada dues hores, especialment si sues molt o et mulles.
També existeixen cremes solars formulades específicament per a esportistes que són més resistents a la suor i a l’aigua.

I no t’oblidis dels llavis!
Utilitza un bàlsam labial amb protecció solar per mantenir-los hidratats i protegits. Evita exposar-te al sol entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda, que són les hores de màxima radiació solar.

L’art de beure com un expert

Mantingues-te hidratat! Assegura’t de beure aigua abans de sortir, porta una ampolla d’aigua amb tu i beu regularment durant la marxa.
En dies molt calorosos o sortides llargues, les begudes isotòniques poden ajudar-te a reposar els electròlits perduts amb la suor.
Si prefereixes opcions més naturals, l’aigua de coco és una excel·lent font d’electròlits.

L’hora intel·ligent per caminar

Les millors hores per fer marxa nòrdica a l’estiu són a primera hora del matí o al capvespre, quan les temperatures són més baixes i el sol no és tan intens.
Consulta la previsió meteorològica i evita fer exercici a l’aire lliure si s’esperen temperatures extremes o altes probabilitats de tempesta. Durant els dies de calor extrema, considera reduir la durada i la intensitat de les teves sessions.

L’art de trobar ombra

Si és possible, tria rutes que passin per zones amb ombra, com boscos o senders amb arbres. Això t’ajudarà a mantenir-te més fresc i a protegir-te dels raigs directes del sol.
Evita superfícies com l’asfalt, que poden escalfar-se molt amb el sol, i opta per camins de terra o zones verdes. L’estiu és una oportunitat perfecta per descobrir noves rutes!

Pas ferm, peu fresc: La clau d’un bon calçat

Unes bones sabates de marxa nòrdica han de ser lleugeres, còmodes i amb una bona ventilació. Tria mitjons tècnics que ajudin a mantenir els peus secs i evitin les butllofes.
Evita estrenar sabates noves en sortides llargues per evitar incomoditats o lesions.

Escolta el teu cos

La calor pot afectar-te més del que penses.
Si et sents marejat, feble o excessivament cansat, atura’t immediatament, busca ombra i hidrata’t. No forcis massa i fes pauses regulars per descansar i hidratar-te.Recorda que, sigui quin sigui el consell que segueixis, el més important és gaudir de l’experiència. Si vols gaudir de la marxa nòrdica amb nosaltres, uneix-te a les nostres sortides i descobreix la millor manera de mantenir-te actiu aquest estiu!

* indica que es obligatorio