Aquest matí a primera hora hem rebut la crònica de la primera caminada del Circuit Català de Marxa Nòrdica de la FEEC que va tenir lloc ahir a Sabadell. Compartim amb vosaltres la crònica de la Carme i l’Erik:

Circuit Català de Marxa Nòrdica

Aquest diumenge dia 6 un bon grup de marxosos de Bendhora, hem assistit a la primera prova del recentment creat primer Circuit Català de Marxa Nòrdica i instaurat pel Comitè Català de Marxa Nòrdica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

El dia amenaçava pluja emperò, com que res ens espanta i a l’aigua hi comencem a estar avesats, enfundats amb impermeables, capelines, tallavents, bufs, …; vaja el que en el món del motor se’n diu full-equiped hem iniciat, al so del xiulet, la marxa pel Rodal organitzada pel la Unió Excursionista de Sabadell (UES).

Aquest recorregut de 12 km i 180 m de desnivell ens ha permès descobrir, a molts de nosaltres, el Parc Fluvial del riu Ripoll, afluent del riu Besòs, i el seu entorn.

Pas a pas ens anàvem endinsant ens aquests paratges naturals dels voltants de Sabadell fins arribar al Torrent de Colobrers, tresor natural i singular encaixat entre elevacions i serres; exuberant en vegetació de ribera, oferint-nos tota la gamma de verds com en una paleta de pintor.

El camí ens ha portat a la petita ermita romànica de Togores i la masia de Can Pagès Vell situades davant d’una esplanada d’alzines i on l’olor de la menta ens omplia l’olfacte. Tres xiprers enclavats davant la porta del santuari en són el record de costums ancestrals, com ens ha explicat una de les organitzadores; si davant d’una masia se n’enlairava un, et donaven aigua; dos, aliment; tres, t’oferien aixopluc, com així ha estat. I, per si hi voleu assistir, que sapigueu que el darrer cap de setmana de maig se’n celebra l’aplec de la contrada.

De retorn a l’àrea de pícnic de Sant Vicens de Jonqueres, des d’on hem sortit, la vista abraçava prats verds i embromats, esquitxats pels colors de la ginesta, les roselles, l’estepa blanca i la negre i al fons, majestuosa, la Mola en aquest dia emplujat i primaveral.

Els marxosos de Bendhora retornàvem satisfets d’haver compartit, un dia més, un nou camí sota la pluja i el fangueig els quals, finalment, sempre en són anècdotes; el que realment ens fa tan especials és tot el que vivim en aquesta petita gran família: la pinya que fem mentre fem camí junts.

Volem també agrair el paper del voluntaris de la UES que amb el seu suport, somriure i amabilitat en tot moment, han fet que aquesta jornada fos un èxit.

Per finalitzar, recomanar visitar el Torrent de Colobrers, paratge preciós que el tenim al cantó de casa i que ben bé val la pena compartir amb amics i familiars.

Sense dubte una gran jornada en tots el sentits i que segur que ens tornarem a veure l’any vinent.

 

Ma del Carme Roig & Erik Rühling

 

Gràcies!

L’equip de Bendhora només volem afegir un parell de coses. Primer de tot agrair a la Carme  i l’Erik la seva crònica i a ells dos, i a la resta de participants de l’equip de Bendhora agrair-los també la seva presència en la primera trobada del circuit català.

També volem aprofitar per felicitar a la Unió Excursionista de Sabadell per la magnífica organització de la trobada. Des de l’elecció del recorregut fins al més mínim detall d’aquest diumenge. Ha sigut una estrena del circuit genial! Gràcies a tots els voluntaris que vàreu resistir estoicament sota la pluja en les cruïlles i els punts conflictius del recorregut!!

Ens veiem a la propera trobada del circuit!