La paraula “platja” és segurament sinònim de sol, calor, bany…i  per alguns a l’escoltar-la la primera reacció sol ser…”uff”. Per a uns altres pot significar molt més que això, per exemple l’oportunitat de practicar allò que tant ens agrada, la marxa nòrdica.

La platja del Fangar, situada al sud del país, a les terres de l’Ebre, és molt més que una platja. Diria que trenca amb els estereotips dels quals la majoria entenem com a tal. Aquí no trobarem, “xiringuitos”, aglomeracions de gent, dutxes, soroll, etc…així doncs ideal per aquelles persones que busquen pau, tranquil·litat i natura al cent per cent. Trobarem una platja tal qual sense la intervenció directa de l’home, això sí, hi trobarem tot allò que el mar ens retorna…. Forma part del Parc Natural del Delta: ocells, dunes, arrossars, muscleres i a tot això cal sumar-li la presència del mar i un entorn privilegiat de muntanyes, Els Ports i La serra del Boix.

Així doncs ens trobem en un lloc planer, amb un sòl de sorra compactat però no dur, ideal per a la pràctica de la marxa nòrdica, i a més amb l’oportunitat de fer nordic walking dins de l’aigua descalços o posar a prova les nostres articulacions trepitjant la sorra blanca. Us esperen un grapat de quilòmetres, el límit el poseu vosaltres però per començar i quedar-vos amb les ganes de tornar,  podeu fer des de la platja de La Marquesa fins al  Far del Fangar, són uns 8 quilòmetres entre anar i tornar. I si aneu en un moment de “calor” no us deixeu de fer un “banyet”.

Salut  i molta marxa!