Des del passat mes de maig, Bendhora ha establert un conveni de col.laboració amb l’Hospital Clínic de Barcelona. Es tracta d’un projecte anomenat PREHABILITACIÓ liderat per la Dra. Martinez Palli del Servei d’Anestesiologia. L’equip multidisciplinar que l’està duent a terme, té l’objectiu d’optimitzar l’estat físic dels pacients en llista d’espera per una cirurgia major.
Una part important d’aquesta millora s’aconsegueix mitjançant l’activitat física, d’aquí que Bendhora col·labori amb un programa de marxa nòrdica.

I per què marxa nòrdica? Diversos estudis demostren que és un tipus d’activitat física amb múltiples beneficis per la salut comparant-la amb el caminar ràpid per exemple. Aquests mostren la superioritat del nordic walking en termes de qualitat de vida, freqüència cardíaca i altres mesures. És conegut que la marxa nòrdica té un efecte molt positiu en la recuperació de càncer de mama i per això des de Bendhora col·laborem amb el Grup Àgata, però aquesta modalitat també influeix en molts altres àmbits de la salut com podeu veure en el link que mostrem a continuació en el que es parla d’estudis en relació a la diabetis, la fibromialgia, malalties respiratòries o parkinson entre d’altres: https://nwbilbao.com/investigacion/patologia-y-area/ Marxa nòrdica a la platja

Els pacients d’aquest programa fan marxa nòrdica acompanyats i dirigits per instructors qualificats durant el període d’espera de la cirurgia. Les sessions són d’una hora aproximada i es treballa en circuits urbans, adaptant-les a les necessitats dels pacients. L’Alícia Rovira, infermera de l’Hospital Clínic i instructora de Bendhora, és la coordinadora d’aquestes sessions.
Des de Bendhora donarem a conèixer els resultats d’aquest estudi tan aviat com siguin publicats.