Aviat farà quasi quatre anys que Bendhora amb el suport de l’AENWC (Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya) vam introduir la marxa nòrdica a l’Àrea Bàsica de Salut de Sant Just Desvern. Des de les hores, i amb el suport de l’Ajuntament d’aquest municipi any rere any Bendhora hem anat fent cursos d’iniciació amb l’objectiu principal d’introduir  l’exercici físic a una part de la població que no en feia o en feia molt poquet, i sempre sota la supervisió de l’equip mèdic del Cap i liderat per  la infermera i ara membre del nostre equip de competició Silvia Granollers.

El passat mes de juny hem tancat un altre curs amb la participació d’unes 20 persones adultes i adultes grans. Per la qual cosa el centre de salut i en bon criteri, va proposar de fer dos grups, els del “marxosos” i els del “xino-xano”.

Després de gairebé 24 hores de marxa nòrdica repartides en 2 sessions setmanals d’una hora i mitja en vuit setmanes i quasi 60 kms recorreguts de cada grup, els participants han passat (alguns) de l’escepticisme, desconeixent i en algun cas de manifestar “això serà impossible” a un estat de satisfacció per diversos motius: han aconseguit fer amb regularitat exercici físic, han conegut un esport nou, han assolit un major rendiment amb menys esforç, han  conegut en el seu entorn coses que ni sabien que existien, sensació de benestar general i tot gràcies a la marxa nòrdica.

Des de Bendhora estem molt satisfets de contribuir en aquesta millora a nivell de salut dels participants. Després de quasi 4 anys, les gairebé 150 persones que s’han iniciat moltes d’elles continuen fent amb regularitat marxa nòrdica.

En resum, podem dir que Sant Just Desvern és municipi  «  nordic walking »