Com molts de vosaltres sabeu, el repte Bendhora d’aquest mes consisteix en llegir un llibre de marxa nòrdica o relacionat amb la zona on practiqueu marxa nòrdica habitualment.

El cas és que a casa nostra encara és difícil trobar llibres que parlin de marxa nòrdica, per això, amb aquest petit article us volem fer un petit recull de la bibliografia que podem trobar sobre el nostre esport.

Comencem per un dels millors llibres que podem trobar en castellà, i no és altre que “Nordic Walking, claves para una pràctica efectiva y seguraescrit per la Cristina González Castro. És un petit manual on d’una manera molt fàcil i entenedora acosta els principis bàsics per realitzar la marxa nòrdica d’una manera segura.

Un altre llibre interessant, si el que busqueu son nous itineraris per fer marxa nòrdica, és el que va publicar l’editorial Cossètania el gener de 2015: “Itineraris de marxa nòrdica”.
Joan A. Chaparro recull 25 itineraris diferents com la Fageda d’en Jordà, Gallecs o el Faig Pare al Montsià.

Si us agrada més la literatura “clàssica” us recomanem “Iniciación a la marcha nórdica” que va publicar l’editorial Tutor l’any 2007. Aquest llibre exposa les nocions bàsiques de la marxa nòrdica.

 

Per acabar, si us agrada llegir en anglés, italià, francès o alemany trobareu moltes més publicacions que parlen de marxa nòrdica. Us posem alguns exemples:

  • Il moderno nordic walking (Tiina Arrankoski / Tuomo Kettunen)
  • Nordic walking: Benessere ed emozioni della camminata con i bastoncini (Pino Dellasega)
  • The complete guide to Nordic Walking (Gill Stewart)
  • The Ultimate nordic pole walking book (Klaus Schwanbeck)
  • La Marche Nordique (Jérôme Sordello / Samuel Bernard)

REPTE NW ABRIL

Per superar el repte també podeu llegir algun llibre que tingui relació amb el lloc on aneu a fer marxa nòrdica. Llibres de Collserola com “Excursions per la història de Collserola” de l’editorial Cossetània o “Masies i vida rural a Collserola” de l’Eugeni Casanova i publicat al desembre de 2016 els podeu trobar a les oficines del Parc de Collserola o a moltes de les llibreries.

Relacionat amb això, en pocs dies us presentarem una novetat!