Aquest matí hem participat en el dia Mundial de la Diabetis fent una iniciació a la marxa nòrdica al CAP de Calella.
Durant tot el dia el CAP ha promogut diferents xerrades i activitats relacionades amb la diabetis com la conferència “Diabetis i dones” o la visita al Far de Calella.

Des de Bendhora hem fet una xerrada i taller d’iniciació a la marxa nòrdica on prop de 40 persones han provat per primera vegada la marxa nòrdica i han descobert alguns dels beneficis que la pràctica regular d’aquest esport ens pot aportar.

Us animem a que seguiu el facebook del grup de Diabetis del CAP de Calella on podreu veure totes les activitats que fan: DIABETITZA’T CSMS

Les fotos ens les ha cedit Joan Maria Arenaza. Us convidem a que visiteu la seva pàgina web:  http://www.jmarenaza.com

BENEFICIS DE LA MARXA NÒRDICA EN PACIENTS AMB DIABETIS

Tot i que encara disposem de poca bibliografia que parli de la marxa nòrdica i la diabetis sí que tenim dos estudis dels anys 2011 i 2014 que conclouen que la marxa nòrdica és una activitat econòmica i de fàcil implementació en centres d’atenció primària que permet perdre pes i millorar la qualitat de vida d’aquests pacients.
Igualment en un estudi posterior es remarca que els beneficis que aporta la marxa nòrdica només son presents mentre es manté l’activitat física d’una forma regular i que en el moment que es deixa de practicar marxa nòrdica els beneficis desapareixen.
Us compartim dos enllaços amb el resum i conclusió d’aquests dos estudis: