Cada any el 19 d’octubre se celebra el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama com a recordatori del compromís de tota la societat en la lluita contra el càncer de mama. Aquest tipus de càncer és el tumor més freqüent en les dones i es calcula que al llarg de la seva vida 1 de cada 8 dones tindran càncer de mama.

L’objectiu d’aquesta celebració és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món. La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta.

La prevenció és un altre element bàsic per reduir l’impacte de la malaltia. Malgrat que no se’n coneixen les causes exactes, el Codi Europeu contra el càncer recull un seguit de recomanacions per disminuir el risc de tenir un càncer de mama: mantenir un pes saludable i evitar la obesitat -especialment després de la menopausa-, fer activitat física regularment, reduir el consum d’alcohol i practicar la lactància materna.

Caminar és un exercici molt beneficiós per a aquelles dones que desenvolupin un limfedema com a conseqüència d’un càncer de mama. Una forma més efectiva i activa és la pràctica d’esport, i la marxa nòrdica és un dels tractaments del limfedema que ha esdevingut més popular.

La Marxa Nòrdica o Nordic Walking té grans beneficis i és una activitat divertida per compartir en grup i a l’aire lliure.

L’aprenentatge de l’ús dels bastons específics i l’exercici amb la tècnica correcta d’estrènyer i relaxar, deixant anar la mà, contraient els músculs de l’avantbraç, resulta ser molt positiu per a les persones en general i per a les pacients amb limfedema, més concretament.

De fet cada vegada hi ha més estudis que verifiquen que la pràctica d’aquest esport és de gran ajuda en la recuperació d’aquesta malaltia.

La nostra companya Cristina González Castro experta en exercici i càncer ens en fa un bon recull en el seu blog: https://4trebol.com/.

En el següent article es parla de la marxa nòrdica i el linmfedema:

https://research4nw.com/2017/04/21/nw-y-linfedema/amp/