Apps per sortir a fer marxa nòrdica: Previsió meteorològica

apps previsió meteorològica

imatge de macrovector

Seguim amb la serie d’articles d’aplicacions que ens ens poden ajudar per preparar una sortida de marxa nòrdica!
Per poder gaudir d’una sortida de marxa nòrdica és molt important conèixer la previsió meteorològica de la zona on volem anar a caminar. Sobretot si volem fer l’activitat en zona de muntanya. Les condicions meteorològiques faran que les decisions i plans que teníem preparats puguin veure’s modificats o que la nostra activitat es gaudeixi més o menys.

1000000 apps de meteo!

Al entrar a la botiga d’aplicacions (Google play, Apple Store o Windows Store) podreu trobar moltíssimes aplicacions de meteorologia. En algunes pàgines webs diu que hi ha més de 1.700.000 apps sobre aquest tema…

Entre totes aquestes apps n’hi ha moltes que son “automàtiques” i per tant poc fiables. Quan diem que són “automàtiques” volem dir que només fan servir un únic model numèric per obtenir les dades i no hi ha cap meteoròleg que supervisi aquestes dades. Aquest tipus d’aplicació ens ofereix un pronòstic que en molts casos és pitjor que el pronòstic que teníem fa 15 anys a traves del servei meteorològic oficial.

Davant d’aquesta allau d’informació, quines apps son de fiar? Des de Bendhora portem uns mesos provant diferents apps i a continuació us deixem un petit resum de les aplicacions que hem provat amb una descripció de les característiques i valorant que ens agrada i que no.

apps previsió meteorològicaEl temps

És una aplicació que ofereix informació meteorològica de Catalunya que recull les dades de la Generalitat de Catalunya, el Meteocat,apps previsió meteorològica l’AEMET (Agència Estatal de Meteorologia), Meteoclimàtic i el PIA UAB.

Amb una interfície molt fàcil i intuïtiva et permet veure moltes dades de la localització escollida com la predicció a 7 dies detallada en hores o l’observació a temps real (gràcies a les dades de Meteoclimàtic). També disposa de radar, predicció comentada en text a 3 dies vista, informació de les platjes, informació de la qualitat de l’aire i un recull de piulades de Meteocat i altres fonts.

CONCLUSIÓ:

És una app ideal per tenir una idea general de la previsió del temps a Catalunya d’una manera molt ràpida i fàcil. Si voleu informació de fora de Catalunya no és la vostra aplicació.

Pàgina web: http://catweather.joanpujol.cat/

apps previsió meteorològica  Windy

Possiblement ens trobem davant d’una de les aplicacions gratuïtes (i sense cap anunci) més potent perquè ofereix tots els models de previsió meteorològica

apps previsió meteorològica

més importants del món: ECMWF global i GFS, més NEMS locals i ICON (Europa).

Aquesta aplicació mostra tota la informació sobre el mapa, podent escollir diferents capes per visualitzar com precipitació, vent, radar, temperatura, humitat, núvols, pressió, visibilitat….

A mes, pots veure la previsió a 5 dies vistes detallada cada 3 hores amb moltíssima informació.

CONCLUSIÓ:

Potser és una aplicació complexa per algú que només vol saber si plourà aquesta tarda o demà al matí. La seva interfície sobre mapa fa que fins que no t’hi acostumes sigui complicat trobar certa informació.

Creiem que és una gran aplicació per aquelles persones que els agrada la meteorologia i volen tenir més informació. Dins de l’aplicació podem comparar models meteorològics i accedir a moltíssima informació. És ideal per “frikis” de la meteo!

Pàgina web: https://www.windy.com 

apps previsió meteorològica

Weather Underground

Aquesta és una altra app molt interessant ja que també recull dades d’estacions meteorològiques locals aportant una informació molt detallada.  Amb una interfície visual molt clara ens permet accedir a moltes dades sobre la nostra ubicació o la localitat que escollim.apps previsió meteorològica

Apart de la temperatura actual, la sensació de temperatura, la precipitació o el vent que fa a la localitat també pots accedir a la previsió per hores a 9 dies vista, un petit resum escrit de la previsió diària , hora de sortida i posta del sol i de la lluna.

També et permet crear una previsió personalitzada segons activitat com córrer, caminar, ciclisme, fotografia de paisatges, fotografia de flors, surf, vela, observació d’estrelles…

Segons l’opció escollida l’aplicació selecciona unes dades concretes i et diu quan serà el millor moment per fer aquesta activitat. Per exemple, si volem crear una previsió per fer senderisme l’aplicació ens pregunta quines condicions s’han de complir per a que sigui un bon moment. Entre les condicions a escollir hi ha: rang de temperatura (entre 10 i 24º), velocitat del vent (entre 0 i 40km/h), probabilitats de precipitació, humitat, limitació d’horari, etc.

CONCLUSIÓ:

És una app molt similar a la del Temps que hem parlat abans, potser podem destacar l’opció de crear previsions segons l’activitat que vulguis fer.

Pàgina web: https://www.wunderground.com/

Valoració final

Òbviament hi ha altres aplicacions que reuneixen els requisits que hem dit (fan servir més d’un model meteorològic i detallen la previsió en hores) nosaltres hem escollit aquestes 3 per la facilitat d’ús  i perquè ens ha agradat la manera com ens ofereixen la informació. Les aplicacions proposades les trobareu a totes les plataformes menys l’app del Temps que només està per Android. A les botigues d’aplicacions també trobareu Meteoblue, ventusky, el tiempo.es i un llarg etcètera d’altres apps igualment fiables. Podeu deixar-nos als comentaris quina feu servir vosaltres i què és el que us agrada de l’aplicació.