<a href="http://www.freepik.com">Designed by Freepik</a>

APPS per sortir de marxa nòrdica!

Quan parlem de sortir a fer marxa nòrdica segur que ens venen moltes imatges a la ment: el grup d’amics, rialles, silenci (el nostre grup de fitness segur que no… :P), camins de muntanya, aire pur…

Però cada vegada més fem servir tecnologia en les nostres sortides de marxa nòrdica, ja sigui a través de dispositius específics o apps que tenim en el nostre smartphone.

Per això, cada mes provarem algunes aplicacions que ens poden resultar útils durant les nostres sortides de marxa nòrdica i ho compartirem amb vosaltres.

 

 

GPS

Potser el més important abans de parlar d’aplicacions que facin la funció de GPS de muntanya del nostre dispositiu és recalcar la importància de dur sempre un mapa de paper de la zona i saber-lo llegir i orientar correctament.  En els mapes de paper no hi ha el “triangulet” blau indicant-nos on som, per tant, apart de dur-lo cal que siguem capaços de llegir-lo, orientar-lo i identificar a través de diferents mètodes la nostra ubicació.

Una vegada dit això, als “Stores” d’aplicacions podem trobar infinitat d’opcions per a “tenir un gps de muntanya” dins el teu smartphone.  Avui parlarem breument de dues:

WIKILOC

Aquesta és l’aplicació per excel·lència de la navegació per muntanya. És una xarxa social on podeu trobar itineraris d’arreu del món i de tot tipus d’activitat publicats per altres usuaris. 
Té una versió gratuïta que et permet publicar els teus itineraris (amb punts d’interès i fotos) i disposar de mapes topogràfics (sense connexió a internet).

Si vols l’aplicació per seguir algun dels itineraris que has vist d’algun altre usuari has de comprar el “pack navegació”. El preu d’aquest pack varia en funció de l’activitat que has tingut en el teu perfil de wikiloc. Si publiques més rutes la quota anual serà més econòmica que si no publiques res.

Gràcies aquest “pack navegació” podràs fer seguiment d’itineraris que trobis publicats a wikiloc.

Un altre característica que aconsegueixes amb aquest pack, és la possibilitat de compartir la teva activitat en viu amb qui tu decideixis (whatsapp, twitter, facebook…). D’aquesta manera si vas sol a la muntanya algú sabrà on estàs en tot moment.

 

CATALUNYA OFFLINE

Aquesta és una aplicació feta per l’Institut Cartografic i Geològic de Catalunya i ens permet disposar dels mapes del ICGC encara que no tinguem cobertura.  Gràcies a aquesta app podem tenir tant els mapes cartogràfics com els ortofotomapes de les diferents zones de Catalunya.

Amb aquesta aplicació també podem gravar les nostres rutes, marcar punts al mapa, carregar rutes que tinguem (arxius gpx i kml), conèixer les coordenades dels punts…

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya també te altres apps als Stores com Map_ICC, l’Ull del Temps, pinta maps…

CONCLUSIONS

Creiem que són dues aplicacions complementàries ja que cada una ens pot aportar elements interessants. Amb el pack navegació de wikiloc resulta més intuïtiu seguir un itinerari dels que hi ha publicats, però no et permet seguir un track que tinguis en el dispositiu i que no estigui publicat a wikiloc. I l’opció de compartir en directe la teva ubicació és genial per als que surten sols!

Catalunya Offline et permet posicionar-te sobre el mapa amb un moment, disposar del mapa del ICGC encara que no tinguis connexió i a més també et permet veure en el mapa els arxius gpx o kml que tinguis en el teu dispositiu.

Des de Bendhora us animem a que les proveu i que ens deixeu en els comentaris quina us ha agradat més o quines aplicacions per seguir itineraris feu servir.

I per últim!! Porteu bateries externes per no quedar-vos sense bateria a mitja sortida!!